Tekvicová pikantná nátierka na hrianky
10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
malá tekvica
10
ks
paradajka
4
ks
kápia
4
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
3
KL
soľ
3
KL
vegeta
3
ks
chilli papričky
1
dl
olej
2
KL
mletá pálivá paprika
1
PL
horčica
1
PL
paradajkový pretlak
2
PL
ocot
postup
1.
Na dno väčšieho hrnca dáme olej a posekanú cibuľu, ktorú osmažíme, pridáme cesnak, nastrúhanú tekvicu, pokrájanú zeleninu a pomaly dusíme, kým si zelenina nepustí šťavu.
2.
Poriadne miešame, redukujeme objem šťavy pomalým varením. Pridáme koreniny, chilli a zvyšok surovín. Keď zmes zhustne, odstavíme, pomixujeme dohladka ponorným mixérom a plníme do pohárov. Otáčame dole uzáverom ešte horúce, nemusíme sterilizovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
03stanka03
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.