FOTORECEPT: Žemľovka s ovocím a tvarohom
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
rožok
4
ks
vajce
100
g
maslo
100
g
práškový cukor
200
ml
mlieko
1
KL
škorica
150
g
tvaroh
400
g
ovocie, džem
postup
1.
Na dno plechu, ktorý sme vymazali a vysypali strúhankou poukladáme pokrájané rožky a pokropíme ich mliekom
2.
Vymiešame do peny žĺtka s cukrom a maslom, pridáme tvaroh a natrieme na rožky
4.
Poukladáme ďaľšiu vrstvu pokrájaných rožkov pokvapkáme ich mliekom a posypeme škoricou, ak nám zostalo mlieko zalejeme ním rožky
6.
Kým sa to pečie urobíme z bielkov sneh a dáme ho na upečenú žemľovku a dáme zapiecť tak, aby sneh trochu zhnedol.
7.
Vrch ozdobíme šľahačkou
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.