FOTORECEPT: Kuracie stehná na masle s bylinkami
5
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie stehno
150
g
oravská slanina
150
g
šampiňóny
50
g
maslo
1
ks
cibuľa
1
KL
bylinkové korenie
trochu
olej
trochu
soľ
postup
1.
Mäso umyjeme a z každej strany posolíme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
2.
Na dno pekáča nalejeme tenkú vrstvu oleja a poukladáme doň stehná. Mäso pokvapkáme trochou oleja na povrchu a dáme piecť.
3.
K šampiňónom nakrájame aj slaninu a cibuľu.
4.
Na panvici opečieme najskôr slaninu, potom pridáme cibuľu a až keď bude takmer hotová, pridáme šampiňóny.
5.
Zmäknuté maslo vymiešame s bylinkami.
6.
Asi po 40 minútach vytiahneme mäso z rúry, odlejeme prebytočnú šťavu a povrch potrieme bylinkovým maslom. Dáme piecť ešte na 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.