Orientálne kuracie ražniči
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie prsia
1
KL
med
2
ks
chilli paprička
4
PL
olej
1
KL
kurkuma
1/2
KL
citrónová šťava
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
3
ks
paradajka
1
ks
šalotka
2
strúčiky
cesnaku
2
PL
olivový olej
4
PL
paradajkové pyré
1
KL
sójová omáčka
2
KL
trstinový cukor
postup
1.
Deň predtým kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Chilli papričku nakrájame na drobné kúsky. Suroviny na marinádu zmiešame a mäso do nej namočíme. Mäso necháme marinovať do ďalšieho dňa.
2.
Paradajky nakrájame na drobné kocky. Cibuľu, chilli a cesnak nasekáme nadrobno a opražíme na panvici. Postupne pridávame aj paradajky, paradajkovú šťavu, sójovú omáčku a cukor. Necháme pol hodiny variť, aby omáčka zhustla. Potom ju odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
3.
Marinované mäso napichujeme na špajdle po 4 kusoch a opražíme na oleji v panvici. Hotové ražniči podávame s omáčkou, ako príloha môžu byť aj opekané zemiaky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.