Strúhaný tvarohový koláč
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
250
g
margarín
150
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1/2
ks
prášok do pečiva
1
ks
žĺtok
3
PL
kakao
Plnka
750
g
tvaroh
250
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1
PL
solamyl
3
ks
žĺtok
4
ks
vaječný bielok
postup
1.
Z múky, prášku do pečiva, margarínu, práškového a vanilkového cukru, kakaa a žĺtka vypracujeme na doske cesto, ktoré necháme na chladnom mieste ½ hod. odpočívať. Potom ho rozdelíme na dve časti. Na vymastený a múkou posypaný plech rovnomerne nastrúhame jednu polovicu cesta, na ňu navrstvíme pripravenú plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta. Koláč upečieme v predhriatej rúre a vychladnutý krájame.
2.
Plnka: Žĺtky, práškový a vanilkový cukor vymiešame, pridáme pretlačený tvaroh, solamyl a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pripraveným krémom môžeme potrieť aj celý povrch upečeného koláča.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.