Jablkové lievance s kyslou smotanou, FOTORECEPT
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
3
PL
kryštálový cukor
1
balíček
škoricový cukor
4
PL
polohrubá múka
120
ml
kyslá pochúťková smotana
trochu
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
jablko
ks
olej
ks
práškový cukor
postup
Extra jemné a šťavnaté lievance...
1.
Do misky rozbite vajíčka pridajte kryštálový a škoricový cukor a elekt.šľahačom vyšľahajte do peny. Cukor dajte podľa sladkosti jabĺk.
2.
V múke rozmiešajte kypriaci prášok a zmiešajte spolu s kyslou smotanou do vajíčkovej peny. Na začiatok dajte radšej menej smotany a potom podľa vodnatosti jabĺk pridajte.
3.
Jablká umyte, osušte a postrúhajte. Pridajte jablká do zmesi, dobre zmiešate a nechajte chvíľu odstáť.
4.
Lievance pečieme na rozohriatom oleji z každej strany. Ozdobte práškovým cukrom alebo šľahačkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.