Zemiakové knedlíky
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
350
g
hrubá múka
2
ks
vajce
10
g
soľ
postup
1.
Na prípravu zemiakových knedlí potrebujeme múčnu odrodu zemiakov, tie varíme v šupke 20-30 minút, kým nie sú mäkké. Ešte horúce ich olúpeme. Nachystáme si polovicu múky, do ktorej popučíme zemiaky. Medzitým si dáme variť hrniec s vodou.
2.
Do hmoty rozbijeme vajcia, osolíme a zasypeme ďalšou múkou. Rukami vypracujeme cesto, na ktorom sa správne robia "vrásky". Cesto rozdelíme na dve časti a vyváľame z nich knedlíky primerané veľkosti hrnca, nesmú sa v ňom ohýbať.
3.
Variacu sa vodu osolíme a knedlíky do nej opatrne vkladáme. Musia v hrnci voľne plávať, ak sa lepia na spodok, uvoľníme ich. Varíme 15-20 minút. Keď sú uvarené, opatrne ich vyberieme. Ihneď po vybratí sa krájajú na 1 cm hrubé kolieska, aj keď ich ešte nejdeme konzumovať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.