FOTORECEPT: Štedrák zo špaldovej múky
20
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
múka špaldová
1
PL
cukor
300
ml
mlieko
1
kocka
droždie
Posýpka
50
g
cukor
50
g
múka špaldová
50
g
Hera
Obloha
4
PL
slivkový lekvár
1
konzerva
marhuľa
postup
1.
Droždie v prstoch rozmrvíme, pridáme 1 KL cukru a zalejeme to trochou mlieka. Necháme napučať.
2.
Potom ho vylejeme do misy, kde sme si dali múku, cukor a štipku soli.
3.
Mlieko si trochu zohrejeme a vlievame po malých dávkach do cesta. Miesime, kým bude cesto vláčne a hebké.
5.
Medzitým si spravíme posýpku: Rovnaké množstvo cukru, masla a múky rozdrobíme v prstoch.
6.
Vykysnuté cesto prenesieme na olejom vymastený plech a malým valčekom alebo rukami ho ponaťahujeme až na kraje.
7.
Potom natrieme cesto hrubou vrstvou lekváru, poukladáme marhule a na koniec posypeme posýpkou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.