FOTORECEPT: Výborný špaldový koláč
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
špaldová múka
300
g
kyslé mlieko, cmár
4
PL
med
50
g
maslo
1
KL
mletá škorica
1
KL
sóda bikarbóna
1
ks
kôra z citróna
3
ks
hrušky
orechy
hrozienka
postup
1.
Ovocie nakrájame na mesiačiky, posypeme škoricou a pokvapkáme medom.
2.
Zatiaľ si dáme rozpustiť maslo a dáme vychladnúť. Do misky dáme múku, škoricu, sódu bikarbónu, med, prilejeme vychladnuté rozpustené maslo, postrúhanú kôru z citróna a nakoniec cmar. Všetko spolu zmiešame.
3.
Do maslom vymazanej formy (nevšímajte si, že ja tam mám alobal, bohužiaľ moja forma má zospodu dierky a nemala som mastný papier, ale aj alobal poslúžil) cesto rozotrieme a poukladáme hrušky a posypeme nadrobno nakrájanými orechmi a hrozienkami. Pečiem na 180 stupňov asi 40 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.