Kurča s orechovou omáčkou na vimperský spôsob
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
1
ks
cibuľa
100
g
maslo
1
PL
hladká múka
5
PL
mleté vlašské orechy
citrónová šťava
1
ks
žĺtok
8
PL
smotana
postup
1.
Kurča rozdelíme na 6-8 menších porcií. Osolíme.
2.
Najemno pokrájanú cibuľu opečieme na polovici masla, pridáme kuracie mäso a opečieme ho rýchlo z obidvoch strán. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne.
3.
Mäkké vyberieme, šťavu zahustíme múkou, pridáme zvyšok masla, zriedime vodou a povaríme.
4.
Omáčku precedíme, pridáme orechové jadrá, citrónovú šťavu a smotanu rozmiešanú so žĺtkom. Prehrejeme, ale už nevaríme. Omáčkou polievame porcie kuraťa.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.