Mäsové špízy s arašidovou omáčkou
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
bravčové mäso
mleté čierne korenie
1
PL
maizena
1
ks
jablko
3
PL
arašidy
soľ
2
PL
sójová omáčka
2
cl
kari
250
ml
zeleninový vývar
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Osolíme a z každej strany zaprášime maizenou. Jablko ošúpeme, vyrežeme jadrovník, nakrájame na menšie kúsky. Striedavo s mäsom ponapichujeme na drevené špajdle alebo kovové ihlice. Na horúcom oleji opekáme asi 6 minút. Arašídy najemno nasekáme. Špízy osolíme, vyberieme a odložíme na teplé miesto.
2.
Výpek na panvici rozriedime sójovou omáčkou, vmiešame karí korenie, prilejem zeleninový vývar, ktorý sme si prepravili podľa návodu na obale a necháme krátko prevrieť. Pridáme, arašídy, dochutíme soľou a korením. Špízy podávame s omáčkou a ryžou, prípadne chlebom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.