Pridať recept

Hubová polievka so smotanou

ingrediencie

500 g
huby
4 PL
olej
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
kryštálový cukor
červené víno
2 PL
petržlenová vňať
1 šálka
smotana

postup

Očistené huby pokrájame na plátky a s nadrobno nakrájanou cibuľou udusíme na oleji. Po 10 minútach pridáme zemiakovú kašu, rozmiešame v ¾ l vriacej vody, osolíme, okoreníme a dochutíme cukrom, červeným vínom a ešte ďalších 10 minút varíme na miernom ohni. Pred podávaním pridáme smotanu a petržlenovú vňať.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...