Chutný Wellington
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
5
plátkov
oravská slanina
200
g
šampiňóny
100
ml
biele víno
1
ks
bravčová sviečkovica
1
ks
šalotka
3
PL
sladká smotana
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
vajce
čerstvý tymián
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
postup
1.
Šalotku osmažíme na oleji a na nej udusíme nadrobno pokrájané šampiňóny, dochutíme korením, soľou, prelisovaným cesnakom, tymianom a podlejeme vínom. Budeme dusiť ešte chvíľku, kým sa víno neodparí. Masu necháme vychladnúť a potom ju zmixujeme aj so sladkou smotanou na hustejšiu kašu.
2.
Vyvaľkáme lístkové cesto a potrieme ho pripravenou kašou. Sviečkovicu obalíme v slanine, okoreníme ju a osolíme. Na panvici ju z rýchla z oboch strán osmažíme. Na kašu rozložíme sviečkovicu a zabalíme do cesta, ktoré potrieme šľahaným vajíčkom. Budeme piecť v rúre pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.