Tvarohovo-čučoriedkový koláč
8
porcií
145
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
60
g
maslo
120
g
maslová sušienka
2
PL
ovsená vločka
3
ks
vajce
200
g
čerstvý tvaroh
250
g
tuhý tvaroh
4
KL
škrobová múčka
1
ks
citrón
štipiek
soľ
120
g
práškový cukor
150
g
čučoriedka
Na ozdobenie
50
g
čučoriedka
1
PL
práškový cukor
postup
1.
Rúru rozohrejeme na 180°c. Dno otváracej formy vyložíme papierom na pečenie. Pri nízkej teplote roztopíme maslo.
2.
Maslové sušienky rozsekáme v mixéri alebo ich v mikroténovom vrecku rozdrvíme valčekom.
3.
Rozdrvené sušienky, ovsené vločky a rozohriate maslo zmiešame, sformujeme na dno tortovej formy a zľahka pritlačíme. Formu odložíme nabok.
4.
Rozbijeme 2 vajcia a žĺtky oddelíme od bielkov. Čerstvý zrnitý tvaroh rozmixujeme najemno a spolu s tuhším tvarohom, zvyšným celým vajcom, žĺtkami a citrónovou kôrou vložíme do misy. Všetko dôkladne premiešame.
5.
Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Po častiach naň prisýpame preosiaty práškový cukor a ďalej šľaháme tak dlho, kým sa sneh neleskne a netvorí tuhé kopčeky. Polovicu snehu zľahka vmiešame do tvarohovej masy, potom pridáme čučoriedky a nakoniec vmiešame zvyšný sneh.
6.
Pripravenou hmotou naplníme formu a v predhriatej rúre pečieme 30 minút. Koláč potom prikryjeme alobalom alebo papierom na pečenie a teplotu znížime na 140°C. Koláč ďalej pečieme asi 60 minút alebo dovtedy, kým nevytiahneme celkom čistú špajľu. Necháme ho 30 minút chladiť vo vypnutej rúre - dvierka však necháme pootvorené.
7.
Nakoniec koláč necháme vychladnúť na drôtenej mriežke až do podávania ho uchovávame v chladničke. Koláč musíme veľmi opatrne vyberať z formy a nesmieme zabudnúť odstrániť papier na pečenie.
8.
Koláč naservírujeme na plochú misu, ozdobíme čučoriedkami a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.