Paprikový koláč
4
porcie
160
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
60
g
maslo
4
dl
celozrnná múka
1
dl
jogurt
soľ
čierne korenie
Plnka
2
ks
cibuľa
3
ks
červená paprika
1
ks
pór
1
strúčik
cesnaku
3
ks
vajce
hrstí
petržlenová vňať
4
zväzky
oregano
1/2
dl
jogurt
1/2
dl
kyslá smotana
1/2
PL
kukuričná múka
2
PL
paprika
12
ks
čierne olivy
soľ
čierne korenie
maslo na vymastenie
múka
postup
1.
Do misky nasypeme múku a pridáme maslo, ktoré sme pokrájali na kúsky, soľ, jogurt a čierne korenie a vypracujeme cesto. Vytvoríme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke na 1 hodinu odstáť.
2.
Na tenké plátky nakrájame papriky, očistíme pór a nasekáme ho. Cibuľu olúpme a s cesnakom ho nakrájame na jemno. Nasekáme petržlen, z 2 vetvičiek oregána odtrhneme lístky a zvyšok dáme bokom.
3.
Okrúhlu formu vymažeme maslom a do tejto formy dáme vyvaľkané cesto a po-prepichujeme ho vidličkou.
4.
Dôkladne zamiešame smotanu, kukuričnú múku, jogurt, soľ, drvenú papriku a štipku čierneho korenia. Vmiešame pripravenú zeleninu a bylinky. Na korpus natrieme plnku a navrch ešte rozložíme olivy. Koláč pečieme do zlata pri teplote 200°C. Na záver ho ozdobíme zvyšným oregánom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.