Cheesecake s višňami
8
porcií
300
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
50
g
roztopené maslo
150
g
celozrnné sušienky
Plnka
200
g
žervé
6
PL
višňový džem
225
g
syr Ricotta
175
g
krupicový cukor
200
ml
kyslá smotana
3
ks
vajce
50
g
hladká múka
1/2
KL
mandľová esencia
Ozdoba
675
g
višňový kompót
2
PL
kukuričná múka
postup
1.
Rozdrobíme sušienky a zmiešame ich s maslom. Do vymastenej formy s odnímateľným dnom vložíme zmes a dobre ju popritláčame. Takto pripravený korpus odložíme na pol hodinu do chladu a potom ho potrieme džemom.
2.
Spolu zmiešame žervé, smotanu, ricottu a cukor. Následne prišľaháme vajíčka a mandľovú esenciu. Na syrovú zmes preosejeme múku a zamiešame. Touto plnkou potrieme korpus.
3.
Koláč budeme piecť 1 hodinu, kým nebude po okrajoch tuhý a v strede vláčny. Rúru vypneme a koláč necháme ďalšiu hodinu stáť v rúre, potom ho vyberieme preložíme na tanier.
4.
S troškou šťavy z kompótu zmiešame kukuričnú múku. Višne so zvyškom šťavy dáme do kastróla a primiešame pripravenú múku. Túto zmes za stáleho miešania zohrejeme a necháme zhustnúť, Necháme následne vychladnúť a lyžičkou ju nanesieme na koláč. Servírujeme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.