Pridať recept

Šunka s ananásom

ingrediencie

250 g
dlhozrnná ryža
2 plátky
údená šunka
1 konzerva
ananás
2 PL
mangové čatní
300 ml
pomarančová šťava
200 g
zelená fazuľka
1 PL
kukuričná múka
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Vo väčšom hrnci varíme ryžu podľa návodu na obale domäkka asi 10-12 minút.
 
2.
Medzitým rozohrejeme gril v rúre. Plátky šunky prekrojíme na polovice a pozdĺž oblého okraja opakovanie trochu nakrojíme, aby sa šunka počas grilovania neskrúcala. Poukladáme na plech a 5 minút grilujeme vo vzdialenosti 5 cm od zdroja tepla.
3.
Šunku obrátime. Ananás cedíme, šťavu z neho si odložíme. Na každý kúsok šunky položíme dva kúsky ananásu a trochu ich okoreníme. Pridáme trochu mangového čatní. Šťavu z ananásu zmiešame s pomarančovou šťavou a nalejeme okolo šunkovým steakov. Grilujeme ďalších 5 minút.
4.
Zelenú fazuľku si pripravíme na panvici s troškou olivového oleja dokým nebude mäkká. Ryžu rozdelíme na taniere, pridáme mäkkú fazuľku a šunkové steaky.
5.
Šťavu z grilovacieho plechu zlejeme do malého kastróla, pridáme kukuričnú múku a necháme zovrieť. Varíme 1-2 minúty, kým omáčka nezhustne. Ochutíme mletým čiernym korením a potom ňou pokvapkáme ryžu a šunku.
6.
TIP: Namiesto fazuľky môžeme použiť inú mrazenú zeleninu. Pikantnejšiu verziu dosiahneme ak pridáme čili papričku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...