Mrveničkový koláč
6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Mrvenička
100
g
maslo
3
PL
práškový cukor
1/2
dl
ovsené vločky
1,5
dl
hladká múka
Plnka
4
ks
jablko
2
PL
cukor hnedý
1
KL
mletá škorica
postup
1.
Mrvenička: Zmiešame múku, cukor, ovsené vločky a maslo. môžme použiť kuchynský robot.
2.
Ošúpeme jablká, vyberieme z nich jadrovník a nakrájame ich na väčšie kúsky. Jablká rozložíme do vymastenej nádoby. Potom ich posypeme škoricou a hnedým cukrom. Na záver ich posypeme mrveničkou.
3.
tento jednoduchý koláč pečieme pri teplote 225°C na strednej priečke rúry, pokým nám jabĺčka nezmäknú.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.