FOTORECEPT: Mäkkučké špaldové pečivo
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
ml
vlažná voda
100
ml
olej
2
KL
soľ
2
KL
mletá červená sladká paprika
1
KL
cukor
1
KL
cesnak sušený
500
g
celozrnná jemne mletá špaldová múka
7
g
sušené droždie
1
hrsť
slnečnicové semienko
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Suroviny na cesto dáme v poradí uvedenom vyššie do pekárne na chleba (okrem semienok a vajíčka). Zapneme program „Cesto“.
2.
Po prvom pípnutí (cca 15 min od začiatku programu) pridáme semienka.
3.
Po ukončení programu (cca 1 hod. 30 min.) vyberieme cesto na tanier (nemúčime), odtrhujeme kúsky cesta a tvarujeme podľa chuti a nálady.
4.
Dva, cca 20 cm dlhé a 1 cm hrubé pásy cesta prepletieme dohromady.
5.
Jeden koniec cesta postupne rolujeme a zvinieme do slimáčieho tvaru.
6.
Vytvarované pečivo uložíme na pekáč s papierom na pečenie a necháme 10 min. kysnúť na sporáku.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.