Kváskový celozrnný chlebík
1
porcia
780
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
PL
ražný kvások
480
g
celozrnná pšeničná múka
180
g
ražná múka
100
g
zrniečka
1
KL
soli a rasce
postup
1.
Na začiatku je potrebné zohnať si hotový kvások. Keď už máme od niekoho kvások, prikŕmime ho.
2.
6 PL kvásku zmiešame so 180g ražnej muky a 180g teplej vody a necháme cca 4 hodiny kvasiť, po tejto dobe zase prikŕmime 180g, ale už pšeničnej muky a 180g teplej vody a necháme zase kysnúť cca 4-5 hodín. Znova pridáme 180g pšeničnej muky a 180g teplej vody a zase necháme 4 hod kysnúť.
3.
Po tejto dobe si odoberieme 6PL kvásku a zmiešame s 300g celozrnnej pšeničnej múky. Pridáme soľ, rascu, zrniečka, 200 ml teplej vody. Zamiesime a necháme 1 hodinu kysnúť.
4.
Ostatný kvások si odložíme do chladu na dalsie pečenie.
5.
Po hodine si vylejeme cesto do formy a necháme v nej kysnúť cca 3 hodiny a dáme piecť do nevyhriatej trúby na 200C na cca 1 hodinu.
6.
Po vytiahnutí natrieme studenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť. Nekrájame horúci!!!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.