Pridať recept

Kváskový celozrnný chlebík

1
porcia
780
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 PL
ražný kvások
480 g
celozrnná pšeničná múka
180 g
ražná múka
100 g
zrniečka
1 KL
soli a rasce

postup

1.
Na začiatku je potrebné zohnať si hotový kvások. Keď už máme od niekoho kvások, prikŕmime ho.
Kváskový celozrnný chlebík
Kváskový celozrnný chlebík
Zdroj: inga212
 
2.
6 PL kvásku zmiešame so 180g ražnej muky a 180g teplej vody a necháme cca 4 hodiny kvasiť, po tejto dobe zase prikŕmime 180g, ale už pšeničnej muky a 180g teplej vody a necháme zase kysnúť cca 4-5 hodín. Znova pridáme 180g pšeničnej muky a 180g teplej vody a zase necháme 4 hod kysnúť.
3.
Po tejto dobe si odoberieme 6PL kvásku a zmiešame s 300g celozrnnej pšeničnej múky. Pridáme soľ, rascu, zrniečka, 200 ml teplej vody. Zamiesime a necháme 1 hodinu kysnúť.
4.
Ostatný kvások si odložíme do chladu na dalsie pečenie.
5.
Po hodine si vylejeme cesto do formy a necháme v nej kysnúť cca 3 hodiny a dáme piecť do nevyhriatej trúby na 200C na cca 1 hodinu.
6.
Po vytiahnutí natrieme studenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť. Nekrájame horúci!!!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.5.2013 20:47 | |
+10 -0
(y) PROSÍM ŤA TO SA DA DO STUDENEJ RÚRY ???
Anonymný nick
23.3.2013 10:35 | |
+0 -0
Super, urcite vyskusam (y) :3
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...