Špargľa s holandskou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
špargľa
štipiek
soľ
trochu
pažitka
Holandská omáčka
3
ks
žĺtok
70
g
maslo
200
ml
vývar
1
PL
citrónová šťava
štipiek
soľ
postup
1.
Čerstvú olúpanú špargľu zaviažeme lykom do zväzku, osolíme a uvaríme v mierne osolenej vode do mäkka. Ak použijeme konzervovanú špargľu, tak ju len dobre prehrejeme. Uvarenú špargľu vyberieme z vody a necháme dobre odkvapkať. Podávame s holandskou omáčkou.
2.
Holandská omáčka: Vo vyššej nádobe rozšľaháme žĺtky, pridáme zeleninový vývar, nádobu vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, až kým omáčka nezhustne. Potom podľa chuti osolíme, pridáme citrónovú šťavu alebo víno a zjemníme zašľahaním surového masla. Omáčku nevaríme, aby sa nezrazila.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.