České lievance
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
10
g
droždie
30
g
práškový cukor
500
ml
mlieko
štipiek
soľ
trochu
citrónová kôra
štipiek
muškátový orech
30
g
maslo
2
ks
žĺtok
100
g
lekvár
125
ml
kyslá smotana
postup
1.
Z droždia, trochy múky, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme cukor, trocha soli, trocha postrúhanej citrónovej kôry, mletý muškátový oriešok, vykysnutý kvások a po častiach vlažné mlieko so žĺtkami a s maslom. Cesto dobre vymiešame a dáme kysnúť.
2.
Zohriatu formu na lievance vymastíme tukom, po lyžiciach do nej nalievame vykysnuté cesto a z oboch strán opekáme do červena. Teplé lievance potrieme kyslou smotanou (jogurtom) a lekvárom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.