Cannelloni s romaneskom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
romaneska
300
g
mrkva
2
PL
olivový olej
100
g
kyslá smotana
2
ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
muškátový orech
trochu
citrónová šťava
2
PL
maslo
3
PL
múka
500
ml
mlieko
200
g
cannelloni
100
g
tvrdý syr
4
PL
pažitka
trochu
tuk
postup
1.
Romanesko očistíme, umyjeme, osušíme a rozdelíme na menšie ružičky. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nakrájame nadrobno.
2.
Pór očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na prúžky. Rozpálime olej a zeleninu na ňom za miešania asi 5 minút podusíme.
3.
Panvicu stiahneme zo sporáka a k zelenine primiešame kyslú smotanu a vajcia. Všetko osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Rúru predhrejeme na 200°C.
4.
Na panvici rozpálime maslo, vmiešame do neho múku a necháme trochu speniť. Podlejeme mliekom a necháme prejsť varom. Osolíme, dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Nízku ohňovzdornú formu vymastíme maslom a po dne formy rozdelíme trochu omáčky.
5.
Cannelloni naplníme zeleninovou zmesou a vložíme ich do formy. Prelejeme omáčkou a posypeme syrom. Dáme zapiecť zhruba na 25-30 minút do strednej časti rúry.
6.
Cannelloni s romaneskom vyberieme z rúry, ozdobíme pažítkou a podávame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.