Pridať recept

Lazane s kelom

ingrediencie

500 g
kel
štipiek
soľ
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
2 PL
olivový olej
400 g
mleté mäso
1 KL
tymian
900 g
lúpané paradajky
štipiek
mleté čierne korenie
2 PL
maslo
4 PL
múka
500 ml
biele víno
150 ml
mlieko
trochu
tuk
500 g
lasagne
300 g
ovčí syr

postup

1.
Kel očistíme, umyjeme, hlúb vykrojíme a listy nakrájame na prúžky. Vo vriacej vode ich blanšírujeme približne 5 minút.
 
2.
Cibuľu a mrkvu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej a cibuľu na ňom opražíme dosklovita. Pridáme mrkvu a mleté mäso a všetko dobre opečieme. Primiešame tymian a paradajky, osolíme a okoreníme.
3.
Z masla a múky pripravíme zápražku a podlejeme mu bielym vínom. Krátko povaríme a necháme zhustnúť. Potom vmiešame mlieko a osolíme. Rúru predhrejeme na 200°C (teplovzdušnú na 180°C).
4.
Zmes mletého mäsa premiešame s kelom. Vymastenú formu striedavo vyložíme vrstvami omáčky, nevarenými plátkami lazaní a rozdrobeným ovčím syrom a dáme zhruba na 40 minút dozlatista zapiecť do rozohriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...