Penne s cuketou a ricottou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
cestoviny penne
štipiek
soľ
1
kg
cuketa
4
strúčiky
cesnaku
1
zväzok
bazalka
3
PL
olivový olej
350
g
syr Ricotta
štipiek
mleté čierne korenie
40
g
parmezán
postup
1.
Penne uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej vody podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
2.
Cukety umyjeme, očistíme a v horúcej osolenej vode blanšírujeme 2 minúty. Potom ich opláchneme studenou vodou a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Bazalku opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky.
3.
Na panvici rozpálime olivový olej. Plátky cukety asi 1 minútu pražíme na oleji, potom k nim pridáme cesnak. Penne premiešame s cuketou, bazalkou, ricottou, soľou a čiernym korením. Podávame posypané parmezánom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.