Zdravá palacinková torta z ovsených vločiek
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
80
g
ovsené vločky
2
dl
mlieko
voda
1
ks
vaječný bielok
5
g
jablčná vláknina
podľa chuti
mletá škorica
trochu
otruby
Plnka
250
g
tvaroh
podľa chuti
jablko
podľa chuti
mleté orechy
podľa chuti
mak
podľa chuti
hrozienka
podľa chuti
med
postup
1.
Cesto: Na noc (deň predtým ako chceme tortu robiť) namočíme vločky do mlieka a pridáme trochu vody, tak aby boli vločky zaliate, cca 1 cm nad vločkami.
2.
Do zmesi potom pridáme vaječný bielok, škoricu, jablčnú vlákninu a trochu otrúb. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
3.
Na panvici začneme robiť palacinky.
4.
Plnka: Tvaroh vymiešame s medom, s uvarenými jabĺčkami a hrozienkami.
5.
Začneme vrstviť palacinky. Zoberieme palacinku a natrieme ju plnkou, ktorú môžeme posypať mletými orechmi, makom alebo kokosom. Takto pokračujeme ďalej, až kým neminieme plnku a končíme palacinkou.
6.
Tortu dáme vychladiť do chladničky. Pri podávaní môžeme vrch torty natrieť jogurtom, posypať kakaom alebo makom, orechmi, kokosom...každému podľa chuti.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.