Rolky z mletého mäsa so zelerom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
soľ
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
grilovacie korenie
chrenová horčica
strúhanka
Plnka
100
g
zeler
olej
soľ
drvená rasca
1
ks
vajce
petržlenová vňať
postup
1.
Plnka: Zeler očistíme, najemno postrúhame, opražíme na rozohriatom oleji, posolíme, pridáme rascu, rozšľahané vajce a necháme stuhnúť. Nakoniec vmiešame posekanú vňať.
2.
Mäso zmiešame so soľou, rozšľahaným vajcom, postrúhanou cibuľou a grilovacím korením.
3.
Pomocou lyžice z masy naberáme kôpky, navlhčenými rukami ich roztlačíme na placky a položíme na dosku posypanú strúhankou. Plátky potrieme horčicou, plnkou a zvinieme do rolky.
4.
Vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme trochou horúcej vody a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Počas pečenia obraciame a polievame výpekom. Podávame s dusenou zeleninou a zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.