Pridať recept

Kokosovo-ananásový zákusok

12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajcia
1 štipka
soľ
6 PL
kryštálový cukor
4 PL
hladká múka
1 KL
prášok do pečiva
3 PL
kakao

Kokosová náplň

4 ks
bielky
6 PL
kryštálový cukor
150 g
strúhaný kokos

Krém

4 ks
źĺtok
5 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor´
300 ml
mlieko
2 PL
kukuričný škrob
200 g
maslo
150 g
ananás (kompót)
200 ml
smotana na šľahanie

Na ozdobu

1 PL
horká čokoláda
1 PL
biela čokoláda

postup

Príprava tohto koláča trvá kvôli trom krokom trochu dlhšie ako zvyčajne, to sa nedá poprieť. Ale určite to stojí za to!

1.

Rúru predhrejeme rúru na 180°C. Plech s rozmermi približne 38x28 cm vyložíme papierom na pečenie.

 
2.

Na základ cesta vyšľaháme bielky so štipkou soli, pridáme cukor, žĺtky a potom múku, v ktorej rozmiešame prášok do pečiva a kakao.

3.

Cesto nalejeme na plech a pečieme v rúre 15 minút.

4.

Medzitým na kokosovú náplň vyšľaháme bielky na tuhý sneh, vmiešame cukor, pokračujeme v šľahaní a pridáme kokosové vločky. Sneh uhladíme na predpečené cesto a pečieme ďalších 10-15 minút. Necháme vychladnúť.

5.

Na prípravu krému vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme škrob rozpustený v studenom mlieku a za stáleho miešania varíme na miernom ohni do zhustnutia. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

6.

Zmäknuté maslo a odkvapkaný ananás nakrájaný na malé kúsky vmiešame do krému a uhladíme na vrch vychladnutého cesta.

7.

Smotanu vyšľaháme do tuha, rozotrieme na krém a posypeme čokoládovými lupienkami. Pred krájaním uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

8.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Szöllősi-Kiss Orsi

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať