FOTORECEPT: Šalátový prívarok
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlávkový šalát
trochu
kôpor
3
ks
bobkový list
podľa chuti
celé čierne korenie
soľ
vegeta
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
ocot
podľa chuti
citrón
maslo
5
ks
vajce
Zápražka
hladká múka
olej
1/2
ks
cibuľa
mlieko
postup
1.
Umyjeme hlávkový šalát, list po liste, natrháme na kúsky a dáme variť do vody spolu s kôprom, bobkovým listom, celým čiernym korením, soľou a vegetou. Krátko povaríme a medzitým si urobíme záprašku.
2.
Opražíme na oleji cibuľku, pridáme múku a keď je opražená zalejeme mliekom. Ešte pred tým, ako vlejeme záprašku, pridáme do prívarku 5 vajec, ktoré necháme rozvariť. Potom pridáme záprašku, ktorú scedíme cez sitko a podľa chuti osladíme či dochutíme octom alebo citrónom.
3.
Keď máme prívarok uvarený, necháme na vrchu roztopiť plátok masla a podávame s novými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.