Rýchly egrešový koláč (hrnčekový recept)
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Hrnček = 250 ml
2
ks
vajce (M)
3/4
hrnček
kryštálový cukor
1/2
hrnček
mlieko
1/4
hrnček
olej
1,75
hrnčeky
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok
1
štipka
soľ
1/2
KL
škorica
2
hrnčeky
egreše
2
PL
kryštálový cukor
postup
Konečne sú tu naše obľúbené egreše! Ich príjemná sladko-kyslá chuť sa výborne hodí aj do pečenia. Napríklad takto:
1.
Hrnček = 250 ml. Rúru rozohrejeme na 180ºC a dno tortovej formy (22 cm) vystelieme papierom na pečenie.
2.
Egreše umyjeme, osušíme, premiešame s dvoma lyžicami cukru a necháme bokom.
3.
Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do bledej peny, prilejeme mlieko, olej a všetko spolu premiešame.
4.
Do tekutého základu preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a škoricu. Vymiešame tuhšie, hladké cesto, do ktorého nakoniec zapracujeme ocukrené egreše.
5.
Egrešový koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 180ºC na 45 minút.
6.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Howardcooks
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.