Bravčové plátky na horčici a farebnom korení
ingrediencie
postup
Bravčové stehno s delikátnou omáčkou prevoňanou rozmarínom, horčicou a farebným korením je výborné na nedeľný obed.
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, slaninu na malé kocky. Do masti pridáme slaninu a orestujeme, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme spolu, potom pridáme aj cesnak.
Plátky asi 8 kusov, rezne narezané z bravčového stehna, jemne naklepeme, osolíme, posypeme farebným mletým korením, z jednej strany potrieme horčicou, poprášime jemne múkou a sprudka opečieme z oboch strán. Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou trochu nad úroveň mäsa.
Pridáme asi 8 gulôčok celého farebného korenia a kúsok čerstvého rozmarínu. (Nemusí byť.) Pod pokrievkou dusíme do mäkka asi 40 minút. Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Rozmarín vyberieme a dochutíme. Podávame s ryžou alebo prílohou podľa chuti.
Dobrú chuť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.