Ľahučké tvarohové muffiny s jahodami
12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
jemný tvaroh
2
ks
vajce
80
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor´
100
ml
olej
50
ml
mlieko
200
g
polohrubá múka
1,5
KL
kypriaci prášok
1
štipka
soľ
12
ks
jahody
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
Keď do tradičného cesta pridáte kyslý mliečny výrobok, získate tie najjemnejšie muffiny. Napríklad tieto s tvarohom a čerstvými jahodami sú fantastické.
1.
Vo veľkej miske metličkou vyšľaháme tvaroh, vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, olej a mlieko.
2.
Potom už len zľahka zapracujeme preosiatu múku, kypriaci prášok a soľ.
3.
Cesto rozdelíme medzi 12 papierových košíčkov, ktorými sme vystlali muffinový plech a na vrch každého z nich položíme štvrtiny jahôd.
4.
Muffiny pečieme v rúre vyhriatej na 180ºC zhruba 20 minút.
5.
Jahodovo-tvarohové muffiny necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
6.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Howardcooks
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.