Pridať recept

Perfektné plnené (slané) palacinky v chrumkavom obale, VIDEORECEPT

ingrediencie

Palacinky

400 g
hladká múka
2 štipky
soľ
2 ks
vajce
800 ml
mlieko

Plnka

plnotučná horčica
syr
šunka
kukurica (alebo iná zelenina)

Na obaľovanie

strúhanka
hladká múka
trochu mlieka
2 ks
vajce

Ešte potrebujeme

olej

postup vo videu vyššie

Dnes máme pre vás špeciálny recept na slané palacinky, v ktorom môžete spotrebovať všetko z chladničky. Naplniť ich môžete šunkou, salámou, syrom, mäsom z nedeľného vývaru a nezabudnite na bohatú porciu zeleniny. Postup a zoznam surovín nájdete vo videu (zdroj Veronika Palarcová).

 

1.

Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme štipku soli, dva vajíčka a mlieko. Vymiešame hladké cesto, ktoré necháme chvíľu postáť.

 
2.

Na panvici rozotrieme trochu oleja, naberieme cesto a upečieme palacinky.

3.

Hotovú upečenú palacinku potrieme horčicou, dáme šunku, syr, kukuricu (alebo inú ľubovoľnú zeleninu) a zrolujeme.

4.

Rovnakým spôsobom pripravíme všetky palacinky.

5.

Pripravíme si suroviny na trojobal: do jednej misky dáme strúhanku, do druhej hladkú múku a do tretej 2 vajíčka, ktoré vymiešame s trochou mlieka.

6.

Naplnené palacinky postupne obalíme v múke - vo vajíčku - v strúhanke.

7.

Takto pripravené palacinky vysmažíme na oleji do zlatista.

Plnené palacinky
Plnené palacinky
Zdroj: Veronika Palarcová
8.

Chutné palacinky môžete podávať na raňajky aj ako bleskovú, nenáročnú večeru.

Plnené palacinky
Plnené palacinky
Zdroj: Veronika Palarcová
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
chilli
20.4.2023 20:35 | |
+1 -5
Slané palacinky OK, ale to vypraženie na konci je blééé. Prečo preboha všetko vyprážať v trojobale....
Veronika49
21.4.2023 09:13 | |
+2 -0
Nie všetko vyprážam, tieto slané palacinky áno:)ale robím aj bez vyprážania. Toto je taký retro recept, na ktorý som aj ja sama zabudla a po rokoch som sa k nemu vrátila. Je to tip na obmenu klasických slaných. Pekný deň, Veronika
michal holubek
25.4.2023 09:59 | |
+0 -0
uplne s vami suhlasim staci si spravit cesto na slano a netreba palacinky vyprazat, je to dietnejsie a jednoduchsie
Podobné články
TOP
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Krásne nadýchané a jemné palacinky v tých najlepších receptoch. S týmto cestom vyčarujete úžasné zamatové palacinky!
Palacinky
Ľahučké a krásne tenké palacinky, netrhajú sa, nelepia sa! Pri príprave si dávajte pozor na túto CHYBU, robí ju úplne každý! (recepty)
Palacinky sú na našom stole celkom bežné. Sú chutné, lacné a možno ich použiť ako základ mnohých jedál,...
Vietnamská špecialita: Plnené ryžové palacinky Bahn Xeo
Táto vietnamská špecialita sa oplatí vyskúšať!
Plnené palacinky
Urobte najlepšiu večeru na svete! Kráľovský recept na nedeľnú večeru, nájdite si 10 minút a spotrebujte všetko z chladničky (videorecept)
Hľadáte inšpiráciu, čo na večeru? Máme pre vás perfektný nápad, ktorým potešíte celú rodinu!
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ako pripraviť cesto na palacinky, aby bolo chrumkavé a mierne nadýchané? Je možné pripraviť palacinky z tmavej,...