Bravčové karé na horčicovo-medovej omáčke
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Pác
2
PL
horčica plnotučná
1
ČL
dijonská horčica
1
PL
rajčinová pasta
2
PL
olivový olej
2
PL
sójová omáčka
1
PL
med (ja som dala čakankový)
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
Ešte potrebujeme
8
ks
bravčové karé (rezne)
postup
Chutný obed zo surovín, ktoré doma určite nájdete. Jednoduché a predsa tak chutné.
1.
Bravčové karé umyjeme, očistíme a nakrájame na pol centimetrové rezne a jemne naklepeme.
2.
Pripravíme pác: v miske zmiešame plnotučnú horčicu, dijon horčicu, rajčinovú pastu, sójovú omáčku, med, olivový olej a podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.
3.
Mäso naložíme do pácu, dobre premiešame a necháme aspoň 4 hodiny v chladničke, najlepšie cez noc.
4.
Napacované mäso následne prudko opečieme na oleji, aby sa zatiahlo, znížíme teplotu, prilejeme zvyšný pác (prípadne trošku vody) a necháme dusiť do mäkka.
5.
Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
6.
Prajem vám dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.