Francúzska mrkvová polievka s ryžou (Crécy)
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
2
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
600
g
mrkva
100
g
ryža
1
KL
kryštálový cukor (nemusí byť)
1
liter
voda alebo zeleninový bujón
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
smotana na šľahanie
trochu
petržlenová vňať
postup
Sýta, krémová polievka z mrkvy a ryže s kvapkou smotany.
1.
Mrkvu ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno.
2.
V hrnci zahrejeme maslo s olejom, pridáme nasekanú cibuľu a restujeme do zlato-hneda (cca 5 minút). Pridáme mrkvu, soľ, korenie a ďalej restujeme zhruba 5 minút.
3.
Všetko zalejeme horúcou vodou alebo rozpusteným bujónom, pridáme ryžu, cukor a spoločne varíme na miernom ohni asi 20 minút.
4.
Keď je mrkva mäkká, polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a prípadne ešte dosolíme.
5.
Crécy podávame s kvapkou smotany a nasekanou petržlenovou vňaťou.
6.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Howardcooks
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.