Pridať recept

Extra šťavnatá tvarohovo-smotanová bábovka s lesným ovocím

Extra šťavnatá tvarohovo-smotanová bábovka s lesným ovocím
Zdroj: Tamás-Vancák Adrienn
12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
jemný tvaroh
450 g
kyslá smotana
100 g
zmäknuté maslo
6 ks
vajce
130 g
hladká múka
110 g
kryštálový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
150 g
mrazené lesné ovocie
1 ks
malý citrón (šťava a kôra)

Poleva

100 g
horká čokoláda
50 ml
smotana na šľahanie

postup

Vláčna a šťavnatá bábovka ako perfektné občerstvenie pre deti aj dospelých.

1.

Tvaroh vymiešajte s kyslou smotanou a zmäknutým maslom, postupne (po jednom) pridajte vajcia, múku, cukor, prášok do pečiva a vymiešajte dohladka. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu a kôru.

 
2.

Predhrejte rúru na 180℃. Dôkladne vymastite a vysypte formu na bábovku.

3.

Do cesta primiešajte lesné ovocie a nalejte ho do formy. Pečte v rúre 40 až 50 minút (180℃).

4.

Na polevu rozpustite horkú čokoládu a v horúcej smotanu a prelejte ňou vychladnutú bábovku. Ozdobte sušenými nechtíkmi a lyofilizovaným ovocím.

Zdroj: KIH

Foto: Tamás-Vancák Adrienn

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať