Pridať recept

Výborné rohlíky zo špaldovej múky, VIDEORECEPT

ingrediencie

Cesto

700 g
celozrnná špaldová múka
300 g
špaldová múka biela hladká
650 ml
voda
150 g
jogurt
50 ml
olej
1 PL
soľ
2 PL
cukor
14 g
sušené droždie

Ešte potrebujeme

1 ks
vajce na mazanie
podľa chuti
hrubozrnnú soľ a rascu na posypanie

postup vo videu vyššie

Veľmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo zo špaldovej múky🙂

1.

Obe múky, soľ, cukor a droždie premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme olej, jogurt a postupne aj vodu. Množstvo vody záleží vždy od múky, môže sa to líšiť medzi 600-700ml. Vypracujeme si jemné, od mäkkého mäkšie cesto, ktoré sa začína oddelovať od misky. Cesto pomocou múky ešte upravíme do tvaru bochníka a necháme 1hodinu nakysnúť.

 
2.

Nakysnuté cesto pokrájame na rovnaké menšie kúsky, ktoré ešteraz zlahka vymiesime do malého bochníka. Bochníčky vyválkame do tvaru vajca a skrútime do tvaru rohlíka.

3.

Rohlíky poukladáme na plech s papierom, natrieme vrch rozšlahaným vajcom a posypeme podla chuti rascou a hrubozrnnou soľou.

4.

Rohlíky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C 20 minút.

5.

Dobrú chuť!

Výborné rohlíky zo špaldovej múky, VIDEORECEPT
Výborné rohlíky zo špaldovej múky, VIDEORECEPT
Zdroj: Cesminaz
6.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
9 jednoduchých receptov na domáce pečivo
Čerstvé rožky, obľúbené kaiserky či francúzske bagety nie je vôbec ťažké pripraviť aj v našej kuchyni.
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Domáce sladké potešenia k horúcemu čaju či kakau, ktoré spríjemnia vstávanie aj zastúpia večeru.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...