Kuracie stehná v pomarančovej marináde
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie stehná
2
ks
pomaranče
olej
sladká červená paprika
soľ
čierne korenie
Korenie zlaté kura
cesnakové korenie
sušený tymián
rozmarín
postup
Vynikajúce pečené stehná na pomarančoch...
1.
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc.
2.
Šťavu z jedného pamaranča vytlačíme, pridáme trochu oleja, sladkú červenú papriku, soľ, korenie, cesnakové korenie, tymián a trochu rozmarínu. Pridáme mäso, premiešame a necháme prikryté v chladničke prenocovať.
3.
Rúru predhrejeme na 200°C, stehná poukladáme do pekáča a prilejeme aj marinádu. Pomedzi mäso narežeme pár kúskov pomarančov a pridáme 1-2 vetvičky rozmarínu.
4.
Pečieme (200°C) asi 30-40 minút prikryté a zvyšok odkryté až kým mäso nebude hotové.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Frommykitchendotcom
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.