Pridať recept

Kuracie prsia v parmezánovej omáčke

Kuracie prsia v parmezánovej omáčke
Zdroj: Frommykitchendotcom

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
200 g
šampińóny
soľ
čierne korenie
olej
1 PL
maslo
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
hladká múka
1 hrnček
slepačí vývar
200 ml
šľahačková smotana
100 g
strúhaný parmezán
1 hrsť
baby špenát
cesnakové korenie

postup

Výborná a bohatá omáčka s plátkami kuracieho mäsa. 

1.

Mäso umyjeme a narežeme na hrubšie rezne. Osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán na troche oleja . Vyberieme z panvice na tanier a odložíme na stranu. 

 
2.

Šampiňóny umyjeme a narežeme na širšie plátky. Opražíme ich v istom výpeku, v ktorom sme pripravili mäso. Po pár minútach ich taktiež vyberieme a odložíme na druhý tanier.

3.

Omáčka: K výpeku teraz pridáme 1 pl masla a necháme ho rozpustiť na miernom ohni. Dodáme pretlačený cesnak , chvíľu miešame a pridáme múku na zahustenie. Primiešame vývar (použila som z bujónu), smotanu, nastrúhaný parmezán a cesnakové korenie. Osolíme, okoreníme dobre zamiešame a nakoniec dodáme baby špenát. 

4.

Varíme ešte 1-2 minúty, na záver do omáčky vrátime už hotové šampiňóny a mäso.

5.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Tradičná pochúťka: Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Chutné kuracie prsia zapekané s mozzarellou a paradajkami.
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?