Praženica s moravským mäsom
2
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olej
150
g
moravské mäso
1
ks
cibuľa
6
ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
čerstvá pažítka
postup
Sem-tam sa nám do nákupného košíka zamotá moravské mäso. Výborné medzi plátky chleba s chrenom alebo horčicou. Alebo takto v chutnej praženici.
1.
Na panvici zahrejeme trošku oleja, pridáme nasekanú cibuľku a moravské mäso pokrájané na malé kocky. Naraz opekáme zhruba 5 minút.
2.
Potom do zmesi rozklepneme vajíčka a pripravíme praženicu, tak ako ju máme radi. U nás vždy trochu suchšia. Praženicu dochutíme soľou a korením.
3.
V záhradke nám aktuálne vo veľkom ide pažítka, takže končí vo všetkých slaných chuťovkách. Aj v tejto praženici bola vynikajúca a dodala jej krásnu sviežu farbu.
4.
Praženicu s moravským mäsom podávame s alebo na čerstvom chlebe.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.