Bryndzovo-vajíčková nátierka so špenátom
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
125
g
bryndza
200
g
syr cottage al. 100 g zmäknuté maslo
1
PL
plnotučná horčica
1
PL
maslo (na dusenie špenátu)
2
hrste
špenát
1
strúčik
cesnaku
mleté čierne korenie na dochutenie
postup
Výborná nátierka, ktorá kombinuje dve klasické nátierky s duseným špenátom.
1.
Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme cca 9 minút (na tvrdo), schladíme, olúpeme vložíme ich do misky.
2.
Pridáme bryndzu, cottage syr (alebo zmäknuté maslo), horčicu a všetko spolu vidilčkou popučíme a premiešame.
TIP: super rady, ako rýchlo premeniť chladené maslo na zmäknuté.
3.
Na panvici zahrejeme trošku masla, pridáme pretlačený cesnak a špenát. Miešame, kým špenát nestratí na objeme a následne obsah panvice primiešame do nátierky.
4.
Nátierku môžeme ešte zľahka dosoliť (ak treba) a dochutiť čerstvo zomletým čiernym korením.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.