Americké lievance
2
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
mlieko
150
g
hladká múka
2
PL
cukor
1
ČL
prášok do pečiva
1
ks
vajce
3
PL
olej
150
ml
šľahačka na šlahanie
ovocie podľa chuti
maslo
postup
Milujem sladké raňajky a hlavne sýte , tieto lievance presne také sú.
1.
Všetky suché suroviny dobre zmiešame, v inej miske zmiešame mlieko, vajce a olej. Zmes s mliekom pridáme k suchým surovinám a vypracujeme hladké cesto.
2.
Trochu masla rozpustíme na panvici, vložíme štvrťku cesta a necháme pri nízkej teplote piecť. Dávame pozor, pretože rýchlo tmavnú. Obrátime, keď vrchná strana už nie je tekutá a druhú stranu tiež opečieme dozlata.
3.
Keď sú lievance upečené, tak striedavo plníme vrstva šľahačky, ovocie a opäť lievanec... robíme takú mini poschodovú tortičku ozdobíme ovocím podľa chuti.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.