Krémové smotanové cestoviny
3
porcie
17
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kuracie prsia
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
čerstvý vaječný žĺtok
3
dl
mlieko
1
PL
hladká múka
100
ml
33% smotana na šľahanie
1
PL
olivový olej
trochu
maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech mletý
250
g
Tagliatelle Nidi
syr Grana Padano
postup
Rýchle a jednoduché cestoviny pre tých, ktorý nemajú čas na zdĺhavé varenie.
1.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme. Vodu nevylievame, ale dáme bokom. Neskôr ju ešte použijeme.
2.
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji ho prudko opečieme. Stiahneme teplotu, pridáme nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a premiešame.
3.
V mlieku rozhabarkujeme hladkú múku, vaječný žĺtok a vlejeme k mäsu. Pridáme približne 1 dcl vody z cestovín. Krátko prevaríme. Pridáme cestoviny, trochu syra, premiešame, zjemníme smotanou, maslom, dochutíme muškátovým orechom. Ak chcete mať omáčku riedšiu, prilejeme opäť vodu z cestovín. Ja som pridala ešte približne 2 dcl. Môžeme podávať.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Veronika Palarcová
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.