Škoricová torta
12
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajcia
100
g
kryštálový cukor
100
ml
olej
100
ml
voda
200
g
polohrubá múka
1
balíček
prášok do pečiva
3
ČL
škorica
malinový lekvár na potretie korpusu
Plnka I
300
ml
mlieko
1
balíček
puding vanilkový
1
balíček
vanilkový cukor
50
g
kryštálový cukor
250
ml
kyslá smotana
Plnka II
150
ml
mlieko
1
balíček
šľahačka v prášku
trochu škorice na ozdobu
postup
Škorica patrí k Vianociam a ja túto chuť zbožňujem...
1.
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
2.
Túto zmes dáme piecť na 45 minút pri 180°C. Korpus nevyberáme z formy, potrieme lekvárom.
3.
Z mlieka, cukru a pudingu urobíme tuhý puding, do ktorého ešte za tepla primiešame kysnú smotanu a nalejeme na malinový lekvár.
4.
Z cukru si urobíme tmavý karamel, ktorý zalejeme mliekom a necháme vychladnúť. Potom pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme.
5.
Časť natrieme na I. plnku a časť si necháme na ozdobu. Nakoniec posypeme ešte ml. škoricou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.