Smotanový báleš starej mamy, FOTORECEPT
4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
múka
1
ks
vajce
1/2
šálka
vlažné mlieko
1
PL
maslo - izbovej teploty
1
KL
kryštálový cukor / hnedý cukor
1/2
kocka
kvasnice
soľ
kyslá smotana
postup
Jednoduché slané jedlo, na ktoré netreba veľa ingrediencií, ani peňazí. Moja babička ho pripravovala ku kyslým omáčkam - napríklad luskovej a kyslej zemiakovej.
2.
Kvasnice rozdrobíme v teplom mlieku so štipkou cukru a necháme pár minút podkysnúť.
3.
Kvások pridáme do múčnej zmesi a vymiesime. Ak je cesto veľmi riedke, pridáme viac múky, ak je veľmi husté, pridáme ešte trošku mlieka.
5.
Medzitým predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a plech vymastíme maslom alebo iným tukom.
7.
Natrieme naň smotanu ochutenú štipkou soli. Môžeme pridať kôpor.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Sally1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.