Pridať recept

FOTORECEPT: Ríbezľový koláč s posýpkou (hrnčekový)

FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
Zdroj: Vlasta5

ingrediencie

1 hrnček=250 ml

2 hrnčeky
múka polohrubá
1 hrnček
cukor
3/4 hrnček
plnotučného mlieko
125 g
maslo
2 ks
vajcia
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
400 g
ríbezle
50 g
čučoriedky (alebo iné obľúbené ovocie)

postup

Spracovávam úrodu ovocia zo zahradky. Upiekla som nenáročný koláčik ku káve. Je to hrnčekový koláč 1 hrnček=250 ml.

1.

Z múky masla a cukru vypracujeme posypku. 1 hrnček si odložíme na posyp koláča.

 
2.

Do ostatnej zmesi pridáme vajcia , maslo, mlieko, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Elektrickým šľahačom vypracujeme cesto. Pripravíme si ovocie.

FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
Zdroj: Vlasta5
3.

Cesto dáme na plech, použila som na vystlanie papier na pečenie...

FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
Zdroj: Vlasta5
4.

... na vrch pridáme ovocie a toto posypeme odobratou posýpkou.

FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
Zdroj: Vlasta5
5.

Pečieme pekne do zlatova, posýpka ostane na vrchu chrumkavá.

FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
FOTORECEPT:Ríbezľový koláč s posýpkou
Zdroj: Vlasta5
6.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať