Škoricové rezy s mascarpone
44
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
150
ml
olej
150
ml
voda
200
g
polohrubá múka
1
balíček
prášok do pečiva
1
balíček
ml. škorica
Lekvár z čiernych ríbezlí
PLNKA I
500
g
Mascarpone
400
g
nuttella oriešková
500
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač na šľahačku
PLNKA II
500
ml
smotana na šľahanie
2
balíčky
stužovač na šľahačku
2
balíčky
vanilkový cukor
postup
Rezy, ktoré chutia škoricou...
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, postupne múku premiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
2.
Nakoniec primiešame tuhý sneh.
3.
Pečieme pri 200°C 30 minút. Plech 30x40 cm.
4.
Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
5.
PLNKA I: Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku, ktorú pridáme do mascarpone premiešaného s nuttelou.
6.
Natrieme na korpus.
7.
PLNKA II: smotanu vyšľaháme s vanilkovými cukrami a stužovačom. Tuhú šľahačku natrieme na plnku I.
8.
Ozdobíme a zľahka posypeme škoricou.
9.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.