Domáci vlašský šalát
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
230
g
zemiaky
1
ks
menšia mrkva
130
g
šunková saláma v celku
20
g
sterilizovaný hrášok
50
g
sterilizované uhorky
150
g
majonéza
1
PL
plnotučná horčica
1
PL
ocot
1
PL
worchesterská omáčka
cukor, soľ, mleté čierne korenie
postup
Chutný domáci šalát, ktorému nikto neodolá.
1.
Ako prvé si uvaríme zemiaky v šupke a necháme poriadne vychladnúť a stiahneme šupku. Tiež si uvaríme jednu očistenú menšiu mrkvu.
2.
V miske si zmiešame majonézu (najlepšie domácu), horčicu, ocot, worcestrovú omáčku, cukor, čierne korenie a soľ. Soľ a korenie môžeme pridať aj na záver podľa chuti.
3.
Do pripravenej majonézy postupne pridávame všetky suroviny. Zemiaky, mrkvu a uhorky nakrájame na menšie kocky.
4.
Šunkovú salámu nakrájame na dlhé pásiky, pridáme k ostatným surovinám a pridáme ešte hrášok. Všetko dobre premiešame a prípadne podľa chuti ešte dosolíme.
5.
Podávame dobre vychladený. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Veronika Palarcová
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.