Strúhaný tvarohový koláč
40
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
1
ks
palmarín
150
g
práškový cukor
1
ks
vanilínový cukor
1/2
balíček
prášok do pečiva
1
PL
kakao
2
ks
zltky
Plnka
750
g
jemný tvaroh
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
1/2
PL
solamyl
3
ks
zltky
5
ks
bielky
postup
Tento klasický koláčik nikdy nevyjde z módy.
1.
Zo všetkých surovín (na cesto )zhnetieme cesto, ktoré rozdelíme na 2 rovnaké časti a dáme do chladničky aspoň na hodinu.
2.
Suroviny na tvarohovú plnku dobre vymiešame (okrem bielok).Osobitne vyšľaháme sneh z bielok a zľahka ho vmiešame k tvarohovej zmesi.
3.
Pripravíme si väčší vymastený a vysypaný plech (30x40). Jednu polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne po celom plechu. Nanesieme tvarohovú plnku a opakujeme s druhou polovicou cesta. Pečieme na 190°C asi 30 minút.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Frommykitchendotcom
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.