Medové rezy
stredná
náročnosť
ingrediencie
440
g
hladká múka
150
g
práškový cukor
1
PL
med
2
ks
slepačie vajce
100
g
maslo
1/2
ČL
jedlá sóda
džem
PLNKA:
500
ml
mlieko
1
ks
vanilkový cukor
5
PL
hladká múka
250
g
maslo
100
g
práškový cukor
postup
voňavé a chutné ako stvorené na sviatky
1.
Suroviny na cesto spolu zahnetieme a rozdelíme na tri časti. Jednotlivé pláty vyváľame a upečieme do zlatista pri teplote 180 stupňov. Použijeme menší plech.
2.
Mlieko zmiešame s vanilkovým cukrom a hladkou múkou. Uvaríme krém, ktorý následne vychladíme. Spolu s maslom a cukrom vymiešame hladkú plnku.
3.
Vychladené medové pláty natrieme džemom a potom plnkou. Vrch ozdobíme čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.